ART – Atelje 212

ART - Atelje 212, Tiket Klub

ART – Atelje 212

Jasmina Reza
Režija : ALISA STOJANOVIĆ

Scenograf: DARKO NEDELJKOVIĆ
Kostimograf: ZORA POPOVIĆ
Muzika: DRAGOLJUB ĐURIČIĆ, NIKOLA DIMUŠEVSKI

LICA:
MARK-TIHOMIR STANIĆ
SERŽ- SVETOZAR CVETKOVIĆ
IVAN – BRANISLAV ZEREMSKI

NAJBOLJA PREDSTAVA SEZONE 1997/98. U JUGOSLAVIJI!

„Art – komedija u belom“ govori o trojici prijatelja koji su vremenom otišli različitim životnim putevima i izgradili različite sisteme vrednosti, ali ipak nisu prestali da se druže. Tako je sve dok jedan od njih trojice ne kupi sliku čuvenog autora, kojoj drugi odriče bilo kakvu umetničku vrednost. Ta slika, kupljena po basnoslovnoj ceni, postaće uzrok žučnih prepirki i rasprava, u kojima tri prijatelja preispituju i iskrenost dotadašnjih postupaka i ukupan međusobni odnos.
Trojica prijatelja, koje igraju vrsni beogradski glumci, kroz svoje uobičajene susrete i razgovore otkrivaju probleme prijateljstva, komunikacije i doživljaja stvarnosti savremenog čoveka, kao i svoje lične, velike drame i zablude.
Komedija ART prevedena je na više od trideset jezika.

PREDSTAVA JE IMALA PREKO 200 IZVOĐENJA!

Branislav Zeremski dobio je Nagradu „Miloš Žutić“ za glumačko ostvarenje 1998. godine.
Sva tri glumca Svetozar Cvetković (Serž), Tihomir Stanić (Mark ) i Branislav Zeremski (Ivan) dobili su nagrade za najbolja glumačka ostvarenja na Festivalu “Ljubiša Jovanović” u Šapcu.

„Ako sam Ja Ja zato što sam Ja Ja, i ako si Ti Ti zato što si Ti Ti, Ja sam Ja i Ti si Ti. Ako sam, naprotiv, Ja Ja zato što si Ti Ti, i ako si Ti Ti zato što sam Ja Ja, onda Ja nisam Ja i Ti nisi Ti.“

ART - Atelje 212, Tiket Klub