Drekavac – BDP

Drekavac – BDP, Tiket Klub

Drekavac

 

O DELU

DREKAVAC,  je debitantski komad Maje Todorović. Pisana vrlo realistično, s primesama crnog humora, to je priča o iskupljenju i  oproštaju.Drama se odvija nadomak Beograda, blizu reke  gde Dimitrije, mladić od 24 godine  živi sa dva starija  brata, Nenadom i Mirkom i  majkom Anđelijom koji na  organizovan način krijumčare drogu, oružije i cigarete, prikrivajući ga legalnim transportom  mesa i mesnih prerađevina.  Porodičnu „idilu“ remeti dolazak Marine, devojke koju dovodi Dimitrije, iako niko u porodici pa ni Marina sama ne zna zašto.Simboličan naziv ovog komada DREKAVAC i  šta je ono zapravo, najbolje objašnjava replika iz komada:
„ To je malo dlakavo stvorenje koje stalno gazi na svoje krzno i urla mešavinom plača i zavijanja  vukova.  Ujka mi je pričao da je to duh dečaka koji ne može da nađe mir. Neko treba da mu oprosti.“

LICA:

Anđelija
Sandra Bugarski

Dimitrije
Milorad Damjanović

Nenad
Vladan Milić

Mirko
Andrija Kuzmanović

Marina
Ivana Nikolić

Mo
Milan Čučilović

Gigi
Dejan Matić Mata

REČ REDITELJA

DREKAVAC je savremena melodrama o porodici, odrastanju i ljubavi. Sa svešću o stvarnosti u kojoj živimo, prošlosti koju ne možemo da promenimo i budućnosti na koju možemo da utičemo, glavni junak Dimitrije – čovek modernog doba, nosi mač istine u našoj priči. Dimitrije bira viteštvo kao način borbe. On brani svoju čast, traži svoje mesto pod suncem sa verom u iskupljenje.