U pola cene – BDP

U pola cene - BDP, Tiket Klub

U pola cene – BDP

Pisac – Stevan Koprivica

Režija – Staša Koprivica

SCENOGRAF – Tanja Marčetić

KOSTIMOGRAF – Momirka Bailović

KOMPOZITOR – Dejan Pejović

ORGANIZATOR – Tamara Todorović

INSPICIJENT I SUFLER – Olivera Milosavljević

LICA

Đorđe Zdravković – Daniel Sič
Gavrilo – Dragan Petrović Pele
Sanja, Devojka iz razreda – Danijela Štajnfeld / Jelisaveta Orašanin
Angelina – Ana Franić
Dušan, Siledžija – Ivan Tomić
Gazdarica, Majka – Azra Čengić
Dragoslav Mićković – Slobodan Ćustić
Poštar, Vodnik – Dejan Matić Mata

O DELU

     Komedija apsurda, satira, crna komedija….Predstava sa otrežnjujućim smehom, zabavna ali i opominjujuća.

O PISCU

     Stevan Koprivica rođen je Kotoru, odrastao i školovao se u Herceg Novom. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Begradu na katedri za Dramaturgiju. Napisao je preko trideset izvedenih pozorišnih komada, a scenarista je više filmova i TV serija. Jedan je od osnivača Festivala pozorišta za decu u Kotoru. Bio je dugogodišnji upravnik Malog pozorišta “ Duško Radović „, sada je predsednik Upravnog odbora pozorišta “ Boško Buha “. Živi i radi u Beogradu i Herceg Novom. Dobitnik je priznanja: Sterijina nagrada za dramatizaciju BAŠTA SLJEZOVE BOJE, Sterijina nagrada za dramski tekst BOKEŠKI D-MOLL, nagrada za najbolju komediju MI ČEKAMO BEBU na Festivalu “ Dani komedije “ u Jagodini, nagrada Festivala pozorišta za decu u Kotoru za komad NOVELA OD LJUBAVI, nagrada “ Zmajevih dečjih igara ” za predstavu MOJ PRVI RAZRED, nagrada Udruženja dramskih pisaca Srbije za dramu DOBRO JUTRO ADMIRALE, nagrada za tekst BOKEŠI D-MOLL na Festivalu mediteranskog teatra “ Purgatorije “ 2006. godine. Napisao je pozorišne komade: POMJERANJE TLA, ANĐELA, DUGO PUTOVANJE U JEVROPU, ORUŽJE ZBOGOM, NAVALA, JUGONOKTURNO, NOVELA OD LJUBAVI, ZAUVIJEK TVOJ, MI ČEKAMO BEBU, TALIČNI TOM I DALTONI, BOKEŠKI D-MOLL, INOMINATO, BETULA U MALU VALU, BAŠTA SLJEZOVE BOJE, TRI MUSKETARA, M(J)EŠOVITI BRAK, TRE SORELE, ŽAKLINA BANDEKA, BAJKOVIZIJA, ŠKOLA, ČAROBNJAK, U POLA CENE.

O REDITELJU

     Staša Koprivica, upisuje Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu na katedri za Pozorišnu režiju 2002. godine. Dobitnik nagrade “ Dr. Hugo Klajn “ za najboljeg studenta režije 2005. godine. Diplomirala je 2007. sa predstavom MANDRAGOLA, N. Makijavelija na večernjoj sceni Pozorišta “ Boško Buha “ u klasi profesora Ivane Vujić.
Tokom karijere režirala je predstave: KARMA- KOMA, M. Depolo ( Pozorište DADOV ), ŠTA JE SOBAR VIDEO, Dž. Orton ( Scena  “ Mata Milošević “ ), NE IGRAJ NA ENGLEZE, V. Đurđević ( Beogradsko dramsko pozorište ), DNEVNIK ANE FRANK, G. Frid, opera ( Madlenianum ).

REČ PISCA

     Đorđe Zdravković živi sa nogama u Tradiciji, a glavom u Tranziciji. Ili obratno. Kako god se on okrenuo, nešto od ta dva balastna, izvikana fenomena, koji su nam danas  životno zadati,  odseći će mu noge ili poraditi o glavi. Pogrešiće Đorđe Zdravković, ma šta uradio, ma kom se carstvu priklonio. A grešiti je bilo tako ljudski. Nekako mi se učinilo da je jedino rešenje za Đorđa Zdravkovića da njegov usud stavim na komediju, makar i crnu, makar i malo jezovitu, ne bi li on, i mi sa njim, s osmehom  prihvatili ono od čega je nemoguće pobeći . Ako je više upšte moguće nasmejati se. Smejanje je bilo tako ljudsko.

REČ REDITELJA

     U POLA CENE  u sebi ima elemente crne komedije, apsurda, trilera, pa čak i fantastike, sve vreme ne udaljavajući se gotovo uopšte od realnosti u kojoj živimo. Upravo ta činjenica me je podstakla da Đorđa Zdravkovića, “ prosečnu glavu stanovnika „, okružim svim onim arhetipskim likovima koje sve nas čine besnim i situacijama koje sve nas čine nemoćnim,  prikazujući ih baš onako kako ih doživljavamo u svakodnevnom životu. Ipak, Đorđe, za razliku od nas, ima tu fantastičnu mogućnost da se u ime svih oslobodi  uobičajenih nedaća srpske sadašnjice na način koji ga, ma koliko strašan, čudan, nemoguć, pođednako komičan i tragičan, ipak čini slobodnim čovekom. Upravo zbog ovakvog ishoda, U POLA CENE jeste savremena bajka.

     Vreme trajanja: 1h 40min

U pola cene - BDP, Tiket Klub