Ono – Bitef teatar

Ono – Bitef teatar, Tiket Klub
Ono – Bitef teatar, Tiket Klub
Ono – Bitef teatar, Tiket Klub
Ono – Bitef teatar

Ono

Bitef teatar

koreografija: Ana Dubljević

Koreografija i izvodjenje: Ana Dubljević
Tekst i dramaturgija: Milica Ivić
Tekst govori: Andjela Stamenković
Dizajn zvuka: Boža Podunavac
Tehnicka podrška: Stefan Mažić Grafički
Dizajn: Marko Stojaković
Fotografija: Ana Blažić Pavlović

ONO je plesni solo koji se bavi pitanjem tela. Započet je istraživanjem odnosa neverbalnih i verbalnih govora i jezika tela. Koliko telo može da se verbalizuje? Koliko verbalno može da se ovaploti? Šta se dogodi kada damo reč telu?

Tako cemo se u ONOM naci među nepoznatim pričama telesnim o njegovim potencijalima, granicama, o njegovim rodovima i brojevima, o njegovim podvojenostima i nedeljivostima. Možda pronađemo pitanja prihvatljivosti i neprihvatljivosti i razlika i istosti.

Koreografski materijal je nastao iz istraživanja “sopstvenog” pokreta tela. Ceo projekat inspirisan je Četvrtim telom Pola Valerija iz studije “Some simple reflections on the body”. Jedno je telo ono koje je neodvojivo od nas, za koje ne postoji precizna mera koliko ga posedujemo i koliko ono poseduje nas. Drugo je telo ona predstava koju drugi imaju o nama, podređena odredjenom sistemu vrednosti prihvatljivog. Treće telo je onaj anatomski, organski potkožni sistem koji po dogovoru pripada sferi naučnog saznanja. Pronalaženje četvrtog tela je traganje za njihovim jedinstvom.

ONO takodje ispituje mogućnost nekolektivnosti pecepcije prestave kao javnog i kolektivnog događaja. Premešta se “u” posmatrača. Predstava se upojedinjuje i “privatizuje”. Čini očiglednom činjenicu da ima onoliko predstava koliko ima posmatrača .

Realizaciju predstave su podrzali: Gradski Sekretarijat za Kulturu, ArtLink – Jardin D’Europe, UK Vuk Karadzic – Beogradski Plesni Centar i Stanica – servis za savremeni ples.