Poslednji čovek na zemlji – Bitef teatar

Poslednji čovek na zemlji – Bitef teatar, Tiket Klub
Poslednji čovek na zemlji – Bitef teatar, Tiket Klub
Poslednji čovek na zemlji – Bitef teatar, Tiket Klub
Poslednji čovek na zemlji – Bitef teatar

Poslednji čovek na zemlji

 Bitef teatar

Režija: Nikola Zavišić

Reditelj: Nikola Zavišić
Dramaturg na predstavi: Maja Pelević
Koreograf: Dunja Jocić
Kostimograf: Filip Jevtić
Kompozitor: Sonja Lončar
Scenograf: Filip Jevtić

Igraju: Anastasia Mandić, Nikola Vujović, Maša Dakić, Nevena Jovanović, Nikola Tomašević.

POSLEDNJI ČOVEK NA ZEMLJI (Z.O.N.E.)

“Postoji i peta dimenzija, pored onih koje su čoveku poznate. Ta dimenzija je neizmerna kao svemir i bezvremena kao večnost. To je prostor između svetla i senke, između nauke i sujeverja, prostor na granici ljudskih strahova i saznanja. To je dimenzija mašte, prostor koji se zove – Zona Sumraka.”

Rod Serling

„Krenuli smo od „Zone Sumraka”, zašli iza granice snova do koje nas je doveo Dejvid Linč. Tamo se sreli sa Kafkom i Jungom. Malo se podružili sa njima pa nastavili dalje sami, svako za sebe, ali zajedno.

Da bismo pokušali da ispričamo naše priče koristimo dve sigurnosne kamere koje se preko video miksete uživo kontrolišu, makete i lutke, zvuk i svetlo, pokret i reč.

Ideja nam je da se bavimo nesvesnim, iracionalnim, uzbuđujućim, smešnim i strašnim slikama koje proizilaze iz svega gore navedenog, kao sakupljeno iskustvo prožeto našim ličnim zaumnim slikama i snovima.
Želimo da kroz neizrečeno, kroz vanvremenski prostor snova pokušamo da nazremo tajnu koja nas je spojila, donela na ovaj svet i koja će nas sa njega u različita vremena odneti. Zbog toga ova predstava postoji.“

Nikola Zavišić, reditelj