Soneti – Bitef teatar

Soneti – Bitef teatar, Tiket Klub
Soneti – Bitef teatar, Tiket Klub
Soneti – Bitef teatar, Tiket Klub
Soneti – Bitef teatar

Soneti

  Bitef teatar

Koreografi: Dalija Aćin Thelander, Dunja Jocić i Leo Mujić

Koreografkinja: Dalija Aćin Thelander
Igra: Milica Pisić
Muzika: Henry Purcell
Dizajn svetla: Dalija Aćin Thelander
Kostim: Dalija Aćin Thelander

Zahvaljujemo se Igoru Dobričiću, Anji Djordjević i Maji Ćirić

Koreograf: Leo Mujić
Igraju: Milica Jević, Strahinja Lacković, Miloš Isailović, Dejan Kolarov
Muzika: Johan Sebastian Bach
Kostim: Dejana Vučićević
Dizajn svetla: Nikola Zavišić
Asistent kostimografa: Sonja Mrkobrada

Koreografija: Dunja Jocić
Igraju: Milica Pisić, Nevena Jovanović, Strahinja Lacković, Miloš Isailović, Uroš Petronijević
Muzika: kompilacija više autora
Kostim: Dejana Vučićević
Dizajn svetla: Nikola Zavišić
Asistent kostimografa: Sonja Mrkobrada

Baletski pedagog: Marija Janković
Fotografija: Jelena Janković

Organizacija: Danka Milenković
Šef tehnike: Ljubomir Radivojević
Majstor svetla: Dragan Đurković
Majstor tona: Miroljub Vladić

Dalija Aćin Thelander

Rođena 1974. godine. Diplomirala je u Baletskoj školi Lujo Davičo i sticala znanje i prakse iz oblasti savremenog plesa kroz mnogobrojne programe u Evropi.

Svoje koreografske radove predstavila je na festivalima u zemlji i inostranstvu (Impulstanz, Tanz im August, URB Festival, Les Particules, Tazntendezen, Mladi levi, Tjedan suvremenog plesa, Oppla, Performa, BITEF, BELEF, Infant itd) i sarađivala sa internacionalnim koreografima.

Dobitnica je prestižne nagrade Impulstanz festivala -“Prix Jardin d’ Europe” (2008) i Nagrade za istraživanje mogućnosti graničnih pozorišnih oblasti Infant Festivala (2007) za predstavu “Handle with great care”, Specijalne nagrade medjunarodnog festivala TIBA (2009) i Nagrade za najbolju dečiju predstavu MESS festivala za predstavu ”Knjiga lutanja” (2011), kao i Sterijine nagrade za scenski pokret za predstavu ‘’Metamorfoze’’.

Autor je predstave za decu “Knjiga lutanja”, (2008) i predstave “Neke vrlo važne stvari”, (2010) namenjene bebama. Saradjivala je sa pozorišnim rediteljima kao sto su Aleksandar Popovski, Nebojsa Bradić, Goran Marković, Anja Suša, Robert Raponja, Selma Spahić, Andjelka Nikolic.

Ko-osnivač je i koordinator Stanice Servisa za savremeni ples, ko-osnivač programa Nomad Dance Academy.

Dunja Jocić

Dunja Jocić (Beograd, 1978), je pohadjala baletsku školu Lujo Davičo u Beogradu, a diplomirala je na Dansacademie u Roterdamu 2002. godine. Igrala je u produkcijama Hans van Manen and Emio Greco / PC, Ballet du Nord (Llille, Frankfrijk), sa Club Guy & Roni.
Noord Netherland Toneel (Theatre).
Kao asistent reditelja, Dunja Jocić je saradjivala sa beogradskim koreografima i rediteljima kao što su Đurđa Tešić i Nikola Zavišić.
Debitovala je kao koreograf 2007 godine. Solo koreografija pod nazivom ‚Bez cveća, molim’ osvojila je prvu nagradu, Nagradu publike, kao i Specijalnu nagradu za inventivnost Aleksandar Izraelovski na festivalu Koreografskih minijatura u Beogradu. To je duet ‚Nisam ja’.
2011. godine, napisala je scenario i uradila koreografiju za kratki film ‘Spiegelingen’, za holandsku televiziju.

Leo Mujić
Posle završene baletske škole u Beogradu odlazi u Lozanu u Bežarovu Rudra školu.
U svojoj profesionalnoj karijeri nastupa u beletima: J. Kilijana, M. Donlonove, V. Forsajta,
Naharina, Silvestrinija, Bežara, Eka…, i mnogih drugih.
Kao slobodan umetnik učestvuje u projektima i gala večerima širom sveta, kao što su gala ‘Malahov i prijatelji’, u Berlinskoj nemačkoj operi i gala ‘Zvezde 21. veka’ u Parizu, Torontu, Budimpešti… Nastupa sa zvezdama Štutgartskog baleta, Kvinzlend baleta…, i mnogih drugih.

Kao koreograf pravi balete za: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Slovensko narodno gledališče u Ljubljani, Štac balet u Berlinu, Štac balet u Augsburgu, kreira nezavisni projekat sa prvacima novog Nacionalnog baleta iz Tokija, solo za zvezdu Pariske opere Aurelie Dupont, Gradski festival u Ljubljani, festival u Sisku, Jakobs Pilou, Holandski plesni festival, SBBS Cirih, Nacionalni teatar u Pečuju, za Operu u Novom Sadu i Operu u Narodnom pozorištu u Beogradu.