KABARE – Pozorište na Terazijama

KABARE - Pozorište na Terazijama, Tiket Klub

KABARE – Pozorište na Terazijama

Mjuzikl u režiji Četa Vokera

ULOGE:
SELI BOULS – Ivana Knežević
KLIFORD BREDŠO – Nikola Bulatović
CEREMONIJAL MAJSTOR – Slobodan Stefanović
FROJLAJN ŠNAJDER – Elizabeta Đorevska
HER ŠULC – Duško Radović
ERNST LUDVIG – Miroljub Turajlija
FROJLAJN KOST – Ana Maljević

Originalnog naslova “Welcome to Berlin”, “Kabare” je zasnovan na delu “I am a Camera” Džona Van Drutena. Radnja “Kabarea” odvija se 1930. godine u Berlinu. Komad govori o dva ljubavna para: prvi su Seli Bouls, zaposlena u kabare klubu “Kit Kat” i američkki pisac Klif Bredšo, a drugi Nemica, gospođa Šnajder i njen prosac, Jevrejin Šulc. Brodvejska premijera ovog mjuzikla bila je u novembru 1966. godine u režiji Prinsa i koreografiji Rona Filda, a komad je obnovljen 1987. godine. Na osnovu pozorišne predstave 1972. godine snimljen je i film sa Lajzom Mineli u glavnoj ulozi.

KABARE – Pozorište na Terazijama

ČET VOKER U POZORIŠTU NA TERAZIJAMA

Serijom od nekoliko mjuzikala, najpre „Poljubi me Kate“ potom, „Korus lajn“ i na kraju „Čikago“ , Pozorište na Terazijama je uspelo da na svojoj sceni predstavi ključna mesta u razvoju mjuzikla. Ove tri predstave su zapravo mala istorija razvoja ove vrste pozorišta. No nakon premijere predstave „Čikago“ pojavila se određena dilema: da li nastaviti u istom pravcu ili se opredeliti za projekat iz sasvim drugog esteskog kruga. Prevladalo je mišljenje da bi bilo njabolje utvrditi gradivo. Posvetiti se i usavršiti fosijevski stil igre, učiniti da džez balet postane opšte mesto našeg pozorišta i sastavni deo našeg teatarskog iksustva.

Stoga se skoro kao prirodno, nametnulo rešenje da nakon uspešne saradnje, najpre kroz dvonedeljnu radionicu, potom još jednu – nakon koje je dvoje naših igrača otputovalo na usvršavanje u Ameriku – Čet Voker režira i uradi koreografiju predstve „Kabare“. Bili smo naime mišljenja da je za napredak i razvoj svih sektora Pozorišta na Terazijama, najbolje rešenje zahvatiti „vodu sa izvora“. Pozvati koreografa i reditelja sa iskustvom iz epicentra mjuzikla, sa Brodveja, autora brojnih predstava, dobtinika „Toni“ nagrade za mjuzikl „Fosi“.

Reditelj i koreograf: Čet Voker
Dirigent: Vojkan Borisavljević
Prevod i prepev: Marija Stojanović
Scenograf: Marija Kalabić
Kostimograf: Snežana Šimić
Asistent reditelja: Džonatan Felps
Asistent scenografa: Ivana Desančić
Asistent kostimografa:
Jelena Milić Zlatković
Korepetitori drame i solista:
Miloš Veljković i Vladimir Vujović
Korepetitor baleta: Tanja Radunović
Koncert majstor: Biljana Jovanović

Ansambl:
Milica Pavlović, Katarina Gromilić, Danica Arapović, Snežana Vesković, Jelena Ćosić, Elena Gromilić, Biljana Knežević, Irena šarović, Milan Gromilić, Nebojša Gromilić, Uroš Petronijević, Nemanja Naumoski, Igor Naumoski, Miloš Mitić, Igor Grabovica, Pavle Žarkov, Dušan Šida, Ljubiša Dinčić.

Ženski orkestar:
Milica Lazović, Verica Ristović, Milan Brković, Igor Marković

Organizatori: Aleksandra Delić i Branislav Cerović
Inspicijent: Ljiljana Golubović Ivanković
Sufler: Goran Mladenović

Premijera: 18.12.2007