PRODUCENTI – Pozorište na Terazijama

PRODUCENTI - Pozorište na Terazijama, Tiket Klub
PRODUCENTI – Pozorište na Terazijama

PRODUCENTI – Pozorište na Terazijama

Mjuzikl u režiji Juga Radivojevića

ULOGE:
Maks Bjalistok: Nebojša Dugalić
Leopold Leo Blum: Slobodan Stefanović
Franc Libkind: Andrija Milošević/Milan Antonić
Ula Inga Hansen: Jelena Jovičić
Rodžer De Bris: Nikola Simić
Karmen Gia: Miroljub Turajlija

“PRODUCENTI” NA BRODVEJU

“Producenti”, mjuzikl premijerno izveden na Brodveju 19. aprila 2001. godine, nastao je na osnovu istoimenog filma Mela Bruksa iz 1968. godine. Ova predstava, sa Metju Broderikom i Natanom Lejnom u naslovnim ulogama, izvedena je 2 502 puta i prevedena na 15 svetskih jezika. Uspeh potvrđuju brojne turneje po svetu i internacionalne produkcije: Sidnej, Toronto, Berlin, Tel Aviv, Tokio, Osaka, Budimpešta, Madrid, Milano, Bratislava, Beč, Atina, Kopenhagen, Meksiko Siti, Moskva, Prag…

Dva dana nakon premijere 2001. godine, “Producenti” su oborili rekord najveće prodaje karata na blagajni u jednom danu – preko 3 miliona dolara. Nakon samo dve godine, oborili su sopstveni rekord i postavili novi- preko 3,5 miliona dolara prihoda od prodaje karata u samo jedanom danu!

PRODUCENTI - Pozorište na Terazijama, Tiket klub
PRODUCENTI – Pozorište na Terazijama

 

HRABROST I MAŠTA

Da bi jedno pozorište napravilo estetski pomak u svom radu neophodni su hrabrost i mašta. U strogo definisanom repertoarskom profilu kao što je to Pozorište na Terazijama, taj cilj je još teže ostvariti. Jedan od mogućih načina za njegovo postizanje jeste postavljanje na repertoar mjuzikla „Producenti“ Mela Bruksa, autora koji je izazvao tektonski poremećaj u rodnom mestu mjuzikla, na Brodveju. Ovaj pisac, koreograf, glumac i reditelj koji je poput svetskog prvaka u boksu objedinio sve kategorije, dobitnik najprestižnijih umetničkih nagrada – Oskar, Emi, Gremi i Toni, okrenuo se dramskom tekstu kao neprikosnovenoj osnovi predstave a onda ironiju, taj superiorni odnos prema svetu, prihvatio ka osnovno sredstvo izražavanja.

„Producenti“ su savršena glumačka, igračaka i pevačka konstrukcija koja podrazumeva vrhunsku produkciju i organizaciju, kako na sceni, tako i iza nje.

Stoga su „Producenti“ za Pozorište na Terazijama, istinski test mogućnosti svih sektora ove kuće i poziv publici na jednu sasvim novu vožnju u sigurnom pravcu.

Tekst: Mel Bruks i Tomas Mihen
Muzika i songovi: Mel Bruks
Originalna režija i koreografija: Suzan Stroman
Reditelj: Jug Radivojević
Koreograf: Igor Barberić
Prevod, prepev songova: Slobodan Obradović
Muzički aranžer: Ivan Ilić
Dirigent: Milan Nedeljković
Scenograf : Aleksandar Denić
Kostimograf: Marina Medenica
Lektor: Radovan Knežević

Ansambl:
Ljubiša Dinčić, Dušan Šida, Dušan Kaličanin, Nemanja Naumoski, Igor Naumoski, Igor Grabovica, Milan Gromilić, Nebojša Gromilić, Miloš Mitić, Kristina Savić, Biljana Peković, Mirjana Stojanović, Barbara Milovanov, Milica Pavlović, Elena Gromilić, Lidija Novaković, Milica Savić, Tamara Martinović, Mirela Božić, Bojana Račić

Scenska i kostimska oprema realizovana u radionicama Pozorišta na Terazijama.

Premijera: 26. februar 2011.