Predstava Milunka – Akademija 28

Predstava Milunka - Dom omladine Beograda, Tiket Klub
Predstava Milunka - Dom omladine Beograda, Tiket Klub

Predstava Milunka

dana 09. februara 2016. godine u 20.oo sati

Akademija 28.

glumi: Vesna Stanković
rezija: Petar Stanojlović
tekst: Vesna Stankovic
 
 
Ispovest heroine Srpskih oslobodilačkih ratova Milunke Saviž u interpretaciji glumice Jugoslovenskog dramskog pozorista – Vesne Stanković.
 
Licna ispovest u prvom licu žene ratnika o zivotu i smrti , ratu, Srbiji i njenoj istoriji, iz ugla žene borca koja je dobila mnoga i najviša odlikovanja ( orden za hrabrost, Karadjordjevu zvezdu sa mačevima, medalju Milos Obilić, jedina žena u svetu odlikovana Francuskim Ratnim krstom sa palmom, dva ordena Legije časti…)
 
Priča počinje od njenih devojačkih dana, koje provodi u kopaoničkom selu Koprivnici, sa dve sestre, roditeljima i bolešljivim bratom. Celog života ima izrazitu potrebu da zaštiti slabe i ugrožene, stoga u Prvi balkanski rat odlazi umesto brata, preobučena u muškarca, pod imenom Milun Savić. Neustrašiva u svakoj borbi, najvise poznata kao bombaš, biva ranjavana i njena tajna se otkriva. Vojska staje uz nju i ako je u suprotnostima sa vojnim pravilima, zadržavaju je u jedinici. Biva ranjavana čak devet puta, u sedam godina ratovanja, dobija čak dvanaest medalja, a posle demobilizacije radja devojčicu, usvaja jos tri ćerke i više od tridesetoro dece hrani, podiže, školuje… Visoko cenjena od strane francuskih vojnih velikaša Franšea De perea, Šarla de Gola i Viceadmirala Geprata, u Srbiji završava kao šistacica u banci, a noću šije vojne uniforme i podiže desetinu i desetinu dece iz kopaonickih sela. 
Sama za sebe bi rekla da je ovo – ispovest o životu od prve puške, do prve metle.
 
Predstava Milunka - Dom omladine Beograda, Tiket Klub
Predstava Milunka – Dom omladine Beograda


Predstava Milunka - Dom omladine Beograda, Tiket Klub
Predstava Milunka – Dom omladine Beograda

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!