Beogradski Festival Igre – Beogradsko dramsko pozorište

Beogradski Festival Igre - Atelje 212, Tiket Klub
Beogradski Festival Igre - Atelje 212, Tiket Klub

Beogradski Festival Igre

Beogradsko dramsko pozorište

Sunday, 5. Apr 2015 u 20:00h PAZI NA RASKORAK, Kompanija Antona Lakija/Brisel, Belgija

Saturday, 4. Apr 2015 u 20:00h GOST Zero visability corp./Oslo, Norveška

Tuesday, 31. Mar 2015 u 20:00h  MEMOARI JEDNE BUVE, Sol Piko/Barselona, Španija

Friday, 27. Mar 2015 u 20:00h TARAB, Kompanija 7273/Ženeva, Švajcarska

Cena ulaznice: 1200 dinara

Uživajući jednu od najistaknutijih pozicija među evropskim manifestacijama umetničke igre, Beogradski festival igre, i u okviru svog dvanaestog izdanja, od 23. marta do 9. aprila, predstavlja publici atraktivan izbor novih naslova sa svetske scene.

Zahvaljujući ovom festivalu, Beograd je postao važno mesto u biografiji baletskih umetnika, grad u kome se svakog aprila predstavljaju i prepliću novi i kultni plesni komadi, u koji rado dolaze velike baletske zvezde i mladi umetnici koje je svetska kritika već najavila.

Značaj manifestacije na svetskoj mapi, ogleda se u aktuelnosti programa, produkcijama koje se u istovremeno izvode u velikim svetskim metropolama, odnosno događajima koji su premijernog karaktera za širi region. Otkrivajući savremenu umetničku igru u Srbiji, i to kroz njene najatraktivnije domete, Beogradski festival igre je brzo pridobio brojnu publiku. Do sada je izvedeno blizu 200 vrhunskih postavki najvažnijih koreografa našeg vremena, dok svaku ediciju u proseku prati preko 18.000 gledalaca i 120 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva.

Visoki standardi programa i uvodjenje nove plesne i pozorišne estetike, podjednako unapređuju očekivanja publike i izazov kreiranja sadržaja. Festival je pružio nemerljivu podršku domaćim profesionalnim igračima, pedagozima, koreografima i mladim ljudima iz svih umetničkih oblasti, koji su bili dovoljno hrabri u sagledavanju novih mogućnosti i spremni za izazove. Pokretanje lokalne plesne scene rezultiralo je osnivanjem novih kompanija, privatnih škola, studija i časopisa, uključivanjem inostranih koreografa koje je festival predstavio, u domaće produkcije, ali i odlaskom naših igrača u svet.

Beogradski festival igre se razvijao zahvaljujući podršci Ministarstva kulture Republike Srbije, Skupštine grada Beograda, ambasada i kulturnih centara zemalja učesnica. Značajno ulaganje u afirmaciju umetničke igre i realizaciju dela programa u gradovima Vojvodine, podržavaju Pokrajinski sekretarijat za kulturu AP Vojvodine, i gradovi Novi Sad, Vršac, Pančevo…
Gotovo na samom početku, Festival je osvojio nagradu Fonda Jelena Šantić, a UNESCO ga je proglasio vodećim plesnim projektom u regionu Jugoistočne Evrope (2006), nakon čega je usledio prijem u Svetsku plesnu alijansu. Godine 2011., festival je realizovan pod pokroviteljstvom Predsednika Republike, i dobio priznanje „Zvezda Beograda“ od strane Agencije za Evropske integracije. Nemački časopis BalletTanz, označio je 2012. godine Beogradski festival igre kao “najreprezentativniju plesnu manifestaciju starog kontinenta” i “plesnog trendsetera”. Godine 2013., predstavljena je monografija “Decadance – 10. godina Beogradskog festivala igre”, u izdanju Službenog glasnika, a deseta, jedanaesta i dvanaesta edicija festivala se održavaju pod pokroviteljstvom i u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji.
Kao generalni pokrovitelj Beogradskog festivala igre, Vip mobile je uveo prepoznatljiv model ulaganja velikih kompanija u srpsku kulturu, dok zajednički kreiran slogan „Komunikacija u pokretu“, najbolje oslikava snagu osmogodišnje saradnje. Kroz različite projekte, među kojima su najznačajniji nagrada „Vip poziva“, nagrada „Vip iskorak “ i projekat za najmlađe „Vip talenti”, Vip doprinosi razvoju umetničke igre u Srbiji.
Dugogodišnju naklonost i važnu podršku festivalskom programu pruža Societe Generale banka, koja je i ove godine glavni sponzor, u kategoriji državnih i gradskih institucija. Kroz pokroviteljstvo Festivala, Societe Generale banka nastavlja svoje zalaganje kako bi se vrhunski umetnički programi učinili dostupnim domaćoj publici.

Ponosni smo na podršku brenda Nivea, koga odlikuje kvalitet, poverenje potrošača, duga tradicija i ulaganje u proverene vrednosti. Tradicionalni prijatelji festivala su Fondacija Hemofarm, DDOR Novi Sad, kompanije Bambi, Nestlé Adriatic, Heineken, Doncafé, Roche, Grand Casino Beograd, hotel Hyatt Regency Beograd, saobraćajno preduzeće Lasta, i drugi.

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!