Anja Alač

Anja Alač, Tiket Klub

Anja Alač

BEOGRAD – Mlada srpska glumica Anja Alač dobila je priliku da zaigra jednu od glavnih uloga (Ines) u hrvatskoj telenoveli “Ruža vetrova”. Ovih dana svakodnevno snima RTL-ovu seriju u Splitu, a gledaoci već uživaju u prvim epizodama. Anja je ćerka poznatih glumaca Vesne Čipčić i Aleksandra Alača.

Matko Knešaurg i Anja Alač na snimanju serije

Prvi put smo je zapazili pre dve godine kao jednu od voditeljki “Univerzijade” u Beogradu. Ova dvadesetrogodišnja Beograđanka je diplomirala FDU u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta i do sada smo je gledali kao Didi Valić u seriji Ljubiše Samardžića “Miris kiše na Balkanu” i kao Brankicu rukometašicu u filmu Dragana Bjelogrlića “Montevideo, Bog te video”.

Anja obožava putovanja. Od zemalja koje je posetila posebno joj se sviđa Italija, a od gradova London. Voli da čita, uživa i u likovnoj umetnosti, a posebno ceni rad Fride Kalo. Završila je Osnovnu muzičku školu “Josip Slavenski” (smer klavir). Kaže da je muzika opušta i smiruje, posebno kada vozi auto. Anja se aktivno bavi i sportom (osvojila je tri medalje u košarci), a u slobodno vreme voli da vozi rolere, bicikl, jedrilicu i da ide u teretanu. Želja joj je da jednog dana postane vlasnica jedrilice.

– Pre nekoliko meseci iz produkcijske kuće “Fremantle media” u Zagrebu pozvali su me na kasting povodom serije. Glavni glumac je već bio izabran, tražili su još glavnu glumicu. Nakon kastinga sam bila veoma zadovoljna, a nekoliko dana potom pozvali su me da mi saopšte da sam dobila glavnu ulogu – Ines Matošić. Bila sam vrlo srećna i uzbuđena. U Splitu snimam već tri meseca, a preda mnom su još meseci snimanja. Još se ne zna do kada ćemo tačno snimati jer serija za sada ima 200 epizoda – priča Anja i dodaje:

– Na snimanjima se osećam veoma opušteno i sigurno igrajući Splićanku. S obzirom na to da mi je tata Splićanin i da još od detinjstva letujem ovde, nije mi bio problem da se snađem kada je dalmatinski dijalekt u pitanju.

Mlada glumica ističe da je tempo snimanja veoma brz, što zahteva brzo reagovanje i snalažljivost. Zanimljivo je da svakog dana na snimanju provede i po četrnaest sati. Na pitanje koliko je to teško mladom glumcu, koji se po prvi put susreće sa ovakvim žanrom i tempom rada, Anja priznaje da joj je posao naporan. Dešavalo joj se da snima po 18 sati u kontinuitetu.

– Ali kada ste zadovoljni i ispunjeni jer ste u prilici da radite ono što volite i u cemu uživate, tada vas vodi moto: ”Glavu gore i idemo dalje!”. Sprijateljila sam se sa većinom kolega. Sa Brankom Pujić se znam još sa fakulteta, gde mi je predavala scenske igre. Sada igramo majku i ćerku i super se slažemo. Frano Lasić mi igra tatu, brata Robert Kurbaša, a sestru, muža i prijatelje u seriji igraju mladi hrvatski glumci s kojima se vrlo rado družim i van seta.

Anja svaki slobodan dan ili vikend koristi za odlazak u Drvenik, u rodnu kuću svog čukundede. Drvenik je od Splita udaljen sat i po, i tamo rado odmara, pliva i uživa sa porodicom. Uspela je da preko vikenda obiđe i neka od ostrva poput: Korčule, Hvara, Pelješca…

Znači li to da se u narednom periodu neće vraćati u rodni grad i nastaviti da igra u svojim pozorišnim predstavama?
– U Beograd ću dolaziti redovno, da odigram svoje predstave i provedem vreme sa najmilijima. S obzirom na to da pozorišna sezona za mene počinje već u septembru jer imam na repertoaru i jednu dečju predstavu, radujem se skorašnjem dolasku u svoj rodni grad.