Tamara Dragićević

Tamara Dragićević, Tiket Klub

Tamara Dragićević

Glumicu Tamaru Dragićević opisuju kao upornog, izdržljivog i svojeglavog optimistu, a ona je sa tim opisom i saglasna. Neverovatnoj dinamici studentskog života lako je dodala svoju prvu profesionalnu ulogu, u predstavi „Igra u tami“ reditelja Juga Radivojevića. Uspešno igra sedamnaestogodišnju Asku, koja u želji da ostvari plesačke ambicije postaje deo priče o trafikingu i lošem izboru puta do ispunjenja snova.

Kako se osećate posle prvog profesionalnog angažmana?

Teško je to reći posle prve uloge. Inače mi je teško da o svojim osećanjima govorim javno. Sebično ih čuvam za sebe. Eto još jedne od mojih osobina.

Imate li uzor u nekoj domaćoj glumici?

Nije lako izdvojiti jednu od tolikih. Uzor mi je svaka žena koja spoji šarm, profesionalizam, rad i samosvojnost i sve to oboji životnom radošću. Šta je potrebno da uđete u svet popularnih glumica? Ostati svoja, nepromenjena i kao Aska igrom ići na vuka.

Šta podrazumeva život mlade devojke koja se probija po svaku cenu?

Podrazumeva da se na kraju, ili možda već na početku, „razmeni“ po lošem kursu. Po svaku cenu je nešto što pod-razumeva debelu naplatu. A to je loše. Jedan otac „po svaku cenu“ nije želeo da mu ćerka postane glumica, ali je ona „po svaku cenu“ postala pevačica.

Da li reditelji u vama vide isključivo talenat, ili  mladu lepu i zgodnu devojku koja će izgledom privući publiku?

Kako je moja prva uloga zahtevala da već u drugoj sceni ostanem u donjem vešu… Da, mislim da je ipak u pitanju samo moj talenat.

Kako muškarci reaguju kada im kažete čime se bavite?

Jedan je rekao: „Šališ se?“ Odgovorila sam: „Šalim se“. On: „Znao sam da ne može da bude toliko loše.“


Kako po vama izgleda muškarac koji osvaja na prvu loptu?

Ne verujem u osvajanja na prvu loptu! Ali, ako je strpljiv, hrabar i maštovit, možda će uspeti na drugu. Uostalom, nema tu pravila…

Sa kojim glumcem biste rado snimili „filmski poljubac“?

Uf! Neću vam reći ko bi to bio od naših… Ali, evo jednog stranca – Metju Mekonahi.

Šta bi vam ispunilo snove?

Da uloge koje tek treba da odigram ostave pečat kojim se potvrđuje da sam neograničenog roka trajanja. „Uzor mi je svaka žena koja spoji šarm, rad i profesionalizam i sveto oboji životnom radošću“