Nacionalni Akademski orkestar NP Osipov – u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine

Nacionalni Akademski orkestar NP Osipov

u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine

23.juna u Beogradu u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine

Nacionalni Akademski orkestar ruskih narodnih instrumenata NP Osipov, pri Moskovskoj filharmoniji nastupiće u okviru regionalne turneje 23.juna u Beogradu u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

          Nacionalni Akademski orkestar ruskih narodnih instrumenata NP Osipov je jedan od najpoznatijih i najprestižnijih orkestara ne samo u Rusiji već i širom sveta. Orkestar je osnovan 1919. godine. Ovaj period poklapa se sa rastućim interesom u obnovi ruske narodne muzike. Od 2009. godine načelu orkestra je profesor Vladimir Andropov, dobitnik najvećih priznanja ruske vlade.

          Godine 1946., orkestar je dobio ime po istaknutom sovjetskom muzičaru – Nikolaju Petroviču Osipovu. Njegov rad u orkestru (1940-1945) označio potpuno novu fazu u stvaralačkom životu kolektiva. Ovaj period poklopio se sa početkom Velikog domovinskog rata. U junu 1941. godine, skoro svi izvođači su bili regrutovani u vojsku i otišli na front. Nakon toga, NP Osipova je uspeo da pretrstavi publici bogatstvo i jedinstvenost zvuka ruskog narodnog orkestra, za koji praktično ne postoji stilskih i žanrovskih ograničenja. Upečatljiv i prepoznatljiv zvuk orkestra privukao je pažnju vodećih kompozitora i obogaćen je repertoar sa originalnim delima.

          Godine 1969., proslavljeni orkestar je dobio počasnu titulu “akademski”. Od 1996. godine postao je poznat kao Nacionalni akademski orkestar ruskih narodnih instrumenata nazvan po Osipovu.

          Kao rezultat dugogodišnje koncertne prakse oko orkestra se formira jedinstvena kreativna atmosfera. Orkestar stalno sarađuje sa vodećim muzičarima – pevači, instrumentalisti, kompozitori… Dugogodišnjom saradnjom sa umetnicima najvišeg ranga stvoren je osebnan “rukopis”, prepoznattljiv umetnički izraz orkestra koji ga je doveo do svetske slave.

          Orkestar NP Osipova je svoje kreativne aktivnosti prezentovao u najboljim koncertnim dvoranama u Moskvi i širom Rusije, kao i u Austriji, Australiji, Americi, Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Holandiji, Danskoj, Kanadi, Kini, Koreji, Meksiku, Novom Zelandu, Severnoj Koreji, Finskoj, Francuskoj, Švajcarskoj, Japanu… Svaka sezona se obeležava pojavom potpuno novog koncertnog programa. Mnogobrojni njihovi nastupi se u kulturnom životu Rusije smatraju glavnim događajem.

          Jedinstven, vrlo poseban zvuk narodnih instrumenata, kultura zvuka, najviši nivo veština profesionalnih performansi omogućavaju orkestru da zauzme počasno mesto među najsvetlijim fenomenima ruske umetnosti.

 Informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!