Nicolas Jaar – Luka Beograd

Nicolas Jaar - Luka Beograd, Tiket Klub
Nicolas Jaar - Luka Beograd, Tiket Klub
Nicolas Jaar - Luka Beograd, Tiket Klub
Nicolas Jaar – Luka Beograd, Tiket Klub

Nicolas Jaar

Luka Beograd

Friday, 13. Nov 2015 u 23:00h

Cena: 1290 dinara

 Nicolas Jaar na novom Apgrade događaju 13. novembra u Hangaru Luke Beograd!

Njujorški kompozitor čileanskog porekla i jedan od najenigmatičnijih savremenih umetnika elektronske i klupske muzike Nicolas Jaar, nastupiće 13. novembra u Hangaru (Luka Beograd) u okviru novog Apgrade događaja.

Njegov treći beogradski nastup biće ujedno i prvi DJ set koji će jedna od najvećih mladih zvezda globalne elektronike odsvirati u Beogradu. Prethodna dva nastupa su bila koncertna – sa pratećim bendom 2012, te sa projektom Darkside 2014.  na nezaboravnom nastupu na Kalemegdanskoj Tvrđavi. Aktuelnim povratkom u ritmične DJ vode, Jaar se svetskoj publici ponovo predstavlja ne samo kao vrhunski umetnik već i kao prvoklasni zabavljač.

Ulaznice se prodaju na blagajnama Eventima po prvoj ceni od 990 dinara.

Karijera Nicolasa Jaara odavno je predmet interesovanja ne samo zahtevne elektronske publike već i istraživača modernih transžanrovskih fenomena. Sin jednog od najvažnijih čileanskih vizuelnih umetnika 20. veka Alfreda Jaara i njujorške dizajnerke Evelyn Maynard, Nicolas je odrastao u uzbudljivom i kreativnom umetničkom okruženju u kome su se preplitali muzika, performativna umetnost i moderni dizajn.

Rani ulazak u vode klupske elektronske kulture doživeo je kao potragu za sopstvenim stilom i umetničku nezavisnost. O uspehu tog puta svedoči ne samo status jedne od najvećih zvezda ovog usmerenja koja izaziva ogromno interesovanje svuda gde se pojavi već već i vrlo konkretna priznanja kao što je trostruki izbor za najbolji svetski živi nastup po Resident Advisoru, bibliji aktuelne elektronske scene.

Nakon nekoliko singlova i klupskih hitova „El Bandido“ i „Mi Mujer“, 2011. izdao je album „Space Is Only Noise“ kao 21-godišnji student na Univerzitetu Brown. Ovaj album postao je instantni klasik prepoznatljiv po spoju sporogorećih latino ritmova i uticaja popularne «amerikane» i bluza, obojenih specifičnim Jaarovim vokalom.

Nakon kraja projekta Darkside, Jaar je ove godine objavio album „Pomegranates“ koji je imaginarni soundtrack za filmsko remek delo jermenskog režisera Sergeja Parađanova „Boja nara“ iz 1982. godine. Ovu filmsku kompoziciju Jaar je opisao kao „kolaž ambijentalne muzike stvorene u poslednje dve godine“, sastavljen od zanimljivih delova numera koje do sada nisu objavljene. Arhitektura zvuka, složene teksture i zvučni pejsaži, pojmovi su koji donekle opisuju zvuk na ovom izdanju koji je izmešteno van jasnih žanrovskih granica.

Aktuelna turneja za Jaara je povratak iz voda namenske muzičke apstrakcije u punokrvni dancefloor spektakl. Svoj klupski zvuk opisuje kao „ritmičnu bol: muziku uz koju možete srećni da igrate ali i da se prepustite  melanholiji“. To očigledno proizilazi iz njegove vizije elektronske muzike kao „elastične“, sve do krajnjih granica kreativnosti – otvorene da primi svaki uticaj i svaki umetnički impuls.  Zato će njegov treći beogradski nastup 13.novembra biti prilika da se uverimo u razmere njegove aktuelne DJ imaginacije u kojoj na radost mnogih ima mnogo više elemenata hedonizma nego ranije.

Prethodne Apgrade žurke u protekla dva meseca ugostile su neka od najvećih i najaktuelnijih imena savremene elektronske muzike kao što su Richie Hawtin, Loco Dice, Mathew Jonson, Function, Efdemin, Boris, Fabio Florido, Julian Jeweil, Caleb Calloway i drugi. U tom stilu Nicolas Jaar će svojim DJ setom pokazati kako se veliki prostor kao Luka Beograd može doživeti na kompletno drugačiji način. Oni koji su posle njegovog live nastupa u Bašti Sava centra bili na after partyju u kultnom klubu 20/44,  znaju kako njegova muzička selekcija sadrži sve elemente neophodne za energičan i prevashodno originalan DJ set, na radost publike željne plesa ali i posebne kreativnosti za miksetom.

Sve informacije i rezervacije:
Facebook: tiket klub
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Twitter: TiketKlub

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije!

Budite deo kluba i uživajte sa našim vrlo raznolikim repertoarom.