Public Image Limited – Bašta SKC-a

Public Image Limited - Bašta SKC-a, Tiket Klub

Public Image Limited

Bašta SKC-a

četvrtak, 13. Jun 2013 u 21:00h.

Uticajna britanska grupa Public Image Limited, koju prevodi Džon Lajdon (poznat i kao Džoni Roten), legendarni pevač i lider Sex Pistolsa, održaće prvi celovečernji koncert u Srbiji, 13. juna u bašti beogradskog SKC-a. Nakon odličnog, ali sažetog nastupa na prošlogodišnjem Belgrade Calling festivalu, biće ovo prilika da se pored dobro poznatih pesama, fanovima predstave i sa odlično primljenim novim albumom „This is PIL“.

Paralelno sa odbijanjem da sa Sex Pistols uđe u Rokenrol dvoranu slavnih, Lajdon ostaje dosledan sebi i na prvom albumu posle 20 godina diskografske pauze PIL-a, odlučuje da odbije i sve ponude velikih izdavača i novo studijsko izdanje finansira u okviru sopstvene „PIL Official“ etikete i nezavisnog distributera „Cargo Records“. Kritika je ovog puta složna sa uvek lojalnom bazom iskrenih ljubitelja benda, pa se nižu citati poput „Zaboravite Pistolse, PIL je vredan pažnje“ (The Times), „Često vas zapanji Lajdonova odlučnost da krene u neistraženu teritoriju, da se uputi u, kako istoimena pesma na albumu kaže, u dublje vode“ (Guardian) ili „Jednostavno je zadovoljstvo čuti Lajdona kako umešno peva o trnovitim temama sa prepoznatljivim stilom i petljom, dok mu leđa čuva vešt bend“ (Mojo).

PIL iza sebe imaju bogatu diskografsku karijeru, započetu odmah po raspadu Sex Pistolsa i smatraju se jednim od veoma uticajnih i inovativnih bendova na svetskoj sceni. Iako se mahom svrstavaju u alternativni rok i post-pank, PIL su zabeležili i značajan uspeh sa pet singlova u Top 20 britanske zvanične liste, baš kao i sa pet od ukupno devet studijskih albuma plasiranih u prvih dvadeset na listi albuma. Pažnju najšire publike stiču sa nezaobilaznim singlovima iz osamdesetih „Rise“, „This Is Not a Love Song“, „Flowers of Romance“ i „Death Disc”. Iskusnija publika još uvek pamti „Monsters of Alternative Rock“ turneje sa grupama New Order i The Sugarcubes, preteču popularnog Lollapalooza festivala, te svakako izrazito uticajni album „Metal Box“ kojeg je „Rolling Stone“ magazin svrstao u 500 najboljih izdanja svih vremena.

PIL u Beograd 13. juna dolaze da po prvi put naprave jedan sveobuhvatniji koncertni presek, kao i da opet pod vedrim nebom izvedu ovdašnjoj publici sada već odomaćene numere „One Drop“, „Out of the Woods“ ili „Reggie Song“.

Cena ulaznice:

Stajaća mesta Jedinstvena ulaznica 1.800,00 RSD

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!