Chuck Prophet – Dom omladine

 

Chuck Prophet u Domu omladine Beograda

17. april 2013.

Autentična rokenrol legenda Čak Profet sa svojim pratećim bendom The Mission Express nastupiće u Domu omladine Beograda 17. aprila.

‘Sledeći put dolazim sa bendom’ obećao nam je Čak Profet (Chuck Prophet) posle fenomenalnog solo koncerta u Velikoj sali Doma omladine, februara 2009. Četiri godine kasnije, legendarni kantautor, vrsni gitarista i harizmatični zabavljač vraća se na ‘mesto zločina’ – i to 17. Aprila.

Između dva dolaska u Srbiju, objavio je dva izuzetna albuma: 2009. “Let Freedom Ring!“, kako je sam rekao – politički album za apolitične ljude, razočarani pogled na srušeni američki san i to iz haotičnog Meksiko Sitija, koji je sa svojih 2000m nadmorske visine dao idealnu distancu da se stvari sagledaju iz druge perspektive. Posle nezaboravne meksičke avanture, usledio je povratak kući i pravo ljubavno pismo mestu koje najviše voli. Aktuelni, dvanesti solo album “Temple Beautiful“, nazvan po već dugo zatvorenom kultnom klubu u San Francisku gde je gledao neke od svojih prvih koncerata (Black Flag, Dead Kennedys), predstavlja pravu odu gradu u kom sa manjim prekidima živi od najranije mladosti. Čak je i ime njegovog aktuelnog pratećeg benda The Mission Express, inspirisano ‘gradom magle’ – to je, inače, naziv autobuske linije koja prolazi kroz “njegov” deo grada.

Vidimo se 17. aprila u Velikoj sali Doma omladine na nezaboravnoj rokenrol fešti bučnih gitara, horskog pevanja, malih radosti i velikih snova!

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!