Stadion Karađorđe – Novi Sad

Stadion Karađorđe - Novi Sad, Tiket Klub

Stadion Karađorđe – Novi Sad

Stadion Karađorđe je fudbalski stadion u Novom Sadu. Najčešće se koristi za fudbalske utakmice i atletska takmičenja, a domaći je stadion FK Vojvodine. Na tribinama ima mesta za 12.303 gledalaca.

Stadion Karađorđe - Novi Sad, Tiket Klub

Na ovom stadionu igra mlada reprezentacija Srbije.

Stadion je izgrađen 1924. godine, a otvoren je 28. juna 1924. Stadion je od svog otvaranja do Drugog svetskog rata nosio naziv „Karađorđe“. Posle je bio poznat samo kao Gradski stadion, dok je sadašnje ime dobio 2007. po Karađorđu, vođi Prvog srpskog ustanka.

Stadion Karađorđe - Novi Sad, Tiket Klub

Tokom Drugog svetskog rata podignuta je kućica na južnoj strani stadiona, 1991. je dovršena severna tribina, od 2008. do 2009. izvršena je manja rekonstrukcija, kada je postavljena tartan staza, izgrađena nova jugoistočna tribina, na koju je postavljen savremeni „FILIPS“-ov semafor.

Stadion Karađorđe - Novi Sad, Tiket Klub

U martu 2011. je počelo postavljanje reflektora, a ceo posao je završen krajem jula iste godine. Osvetljenje je jačine 1.400 luksa, a vrednost projekta je iznosila oko 300.000 evra. Prva utakmica pod svetlošću novih reflektora je odigrana 6. avgusta 2011. kada su se u prijateljskom meču sastali Vojvodina i UTA Arad iz Rumunije.