Zoran Ćosić

Zoran Ćosić, Tiket Klub

Zoran Ćosić

Nedavno je popularna biblioteka džepne knjige “Zavoda za izdavanja udžbenika” dobila nova izdanja. Urednik edicije naučno popularna medicina je dr Zoran V Ćosić. On je autor knjige “Hipertenzija”, dela koje je namenjeno i profesionalcima, ali i široj čitalačkoj publici.

 U ovoj biblioteci do sada je izdato pet naslova “Glavobolja” i “Nesanica” autora dr Žarka Martinovića, “Bol u leđima -150 pitanja i odgovora” Dr Miroslava Samardžića i dr Lukasa Rasulića, “Depresije dr Periše Simonovića i “Hipertezija” dr Zorana Ćosića.

Novo kolo je pobudillo veliko interesovanje na sajmu knjiga.

 – Trudimo se da širok spektar interesantnih tema iz oblasti medicine približimo široj čitalačkoj publici. Knjige koje smo objavili u našoj ediciji su već sada naišle na sjajan odziv publike. Knjigu o hipertenziji sam uradio u saradnji sa dr Radomirom Matunovićem. Arterijska hipertenzija predstavlja najmasovniju bolest savremenog čovečanstva. Hipertenzija je pravi tihi ubica, koja ako se ne leči na vreme može doveasti do ozbiljnih srčanih oboljenja. U bogatijim sredinama hipertenzija se otkriva ranije i leči na vreme, tako da je procenat kardiovaskularnih bolesti u tim zemljama na nižem nivou nego kod nas. U većini zemalja u razvoju hipertenzija je prisutna u alrmantnom nivou. Nadam se da će moja knjiga, kao i edicija koju uređujem pomoći da se ovi problemi brže rešavaju – rekao nam je dr Zoran V. Ćosić.