Dom za vešanje – Sava Centar

Dom za vešanje
Subota, 24. Mart i
Nedelja, 25. Mart, 2012 u 20h
Sava Centar, Beograd

Uskoro u prodaji…

„Dom za vešanje“ je kultna priča o Romskom narodu, potresna priča koja je skrenula pažnju svetu o trafikingu Romske dece, teme koja je do tada bila prećutkivana i nejasna za mnoge evropske zemlje. Film „Dom za vešanje“ se smatra jednim od najboljih filmova i priča režisera Emira Kusturice.

Kad govorimo o Operi, možemo reći da je ona pravo muzičko remek delo u postavci i režiji Emira Kusturice na operskim i pozorišnim prostorima. A sa libretom kompozitora Nenada Jankovića, Dejana Sparavala i Stribora Kusturice je postao jedinstven, spektakularan i neverovatno emotivan doživljaj za svakog posetioca koji je gledao ili će gledati operu „Dom za vešanje“.

Muzička pratnja: No Smoking Orchestra ,

• Glavne uloge i izvođači su:

PERHANOVA BABA – Gorica Popović,
AHMED – Ivan Jevtović
PERHAN – Stevan Andjelković,
AZRA – Milica Todorović,
DR. LORENCO – Dejan Sparavalo,
DANIRA – Marijana Bizumić,

Režiser : Emir Kusturica
Izvršni producent : Dragoslav Gane Pecikoza

Pank opera “DOM ZA VEŠANJE”, reditelja Emira Kusturice premijerno je izvedena u Parizu 26.06.2007. i reprizno 2008. godine.
Doživela je veličanstven uspeh sa 30 rasprodatih predstava u Operi Bastilja, gde je operu videlo 90.000 srećnika koji su kupovali svoje ulaznice mesecima unapred.

U Beogradu je predstava bila postavljena u periodu od 10. do 15.Novembra 2010. Godine i izazvala je nezapamćeno interesovanje.
Ostali smo dužni gledaocima jer su svi termini tada bili rasprodati, a dodatne nismo mogli dobiti u Sava Centru.

U prilici smo da Vas sa zadovoljstvom obavestimo da će zbog ogromnog interesovanja, u Sava Centru ponovo biti postavljena Pank Opera “Dom za vešanje” režisera Emira Kusturice. Predstava će igrati 24. i 25. Marta 2012. godine i to će biti jedinstvena prilika da ponovo budemo svedoci fantastičnog spektakla protkanog neverovatnim emocijama, što su imali prilike da se uvere svi koji su videli operu 2010. godine.