Pozorište Pan Teatar

Pozorište Pan Teatar, o pozorištu, Tiket Klub
Pozorište Pan Teatar, o pozorištu, Tiket Klub

Pozoriste “Pan teatar”

je osnovano 1995. god. Osnovao ga je bracni par Djuraskovic – Viktorovic. U pocetku pozoriste je radilo kao putujuca grupa glumaca tj. u nedostatku svog prostora, bavili smo se samo gostovanjima na “tudjim” scenama.
Otvorili smo stalnu deciju scenu 04. aprila 1999. god. uz podrsku MZ “Lipov lad” i SO Zvezdara, u Bulevaru revolucije 298, i taj dan je ujedno i rodendan našeg pozorišta.
“Pan teatar” je svoj repertoar podredilo najmladjoj publici (vecina našeg repertoara se bazira na decijim predstavama) ali se na nasoj sceni igra i nekoliko vecernjih predstava iz nase produkcije. Svake pozorisne sezone (septembar – jun) na nasoj sceni odigramo tri decije i jednu vecernju premijera.
Svoju stalnu vecernju scenu smo otvorili 02. juna 2006.god. predstavom “Gospodja Olga”. Na stalnom repertoaru vecernje scene, osim predstava iz sopstvene produkcije, igraju se i predstave drugih beogradskih pozorista (a gostuju i pozorista iz cele Srbije).
Pozoriste “Pan teatar” se bavi i pedagoskim radom, tj. nase pozoriste organizuje i skolu glume za decu (Olivera Viktorovic Djuraskovic – profesor na fakultetu dramskih umetnosti.). Posebno se ponosimo nasim malim glumcima koji su imali znacajnih rezultata na opstinskim i republickim takmicenjima decijih dramskih stvaralaca.
Posto nase pozorište gostuje i na mnogim drugim scenama, do danas je nase predstave gledala publika u skoro svim gradovima Srbije. Gostovali smo i u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Austriji, Svajcarskoj, Nemackoj, Francuskoj, Kanadi, itd.

PAN TEATAR
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 298