Zvezdara Teatar

Zvezdara Teatar, o pozorištu, Tiket Klub
Zvezdara Teatar, o pozorištu, Tiket Klub
Zvezdara Teatar, o pozorištu, Tiket Klub
Zvezdara Teatar

Zvezdara Teatar

Specifičan u programskom, organizacionom, tehnološkom smislu, zasnovan na komercijalno-umetničkim principima, bez stalno angažovanog umetničkog ansambla, koncipiran da prezentuje praizvođenja dela savremenih srpskih pisaca i pisaca sa prostora bivše Jugoslavije, “Zvezdara teatar” je započeo svoj život 8.10.1984. godine predstavom “Mrešćenje šarana” Aleksandra Popovića u režiji Dejana Mijača.

Od tada neguje taj put i tokom godina igrani su komadi mnogih velikana naše književnosti. Eminentni reditelji, ostavili su neizbrisiv trag u rediteljskom pozorišnom postupku.

Najslavnija imena našeg glumišta odigrala su nezaboravne uloge, a učestvovanje na gotovo svim festivalima, smotrama, pozorišnim svečanostima u zemlji, donela su mnogobrojne nagrade predstavama, piscima, rediteljima, glumcima, scenografima, kostimografima.”Zvezdara teatar” je gostovao u gotovo svim gradovima Srbije i bivše Jugoslavije, a u poslednjih nekoliko godina sve su učestalija gostovanja u inostranstvu.

29.05.2001. godine, završena je izgradnja Nove scene. Namenjena prvenstveno izvođenju stranog teksta, otvorila je vrata i drugačijim umetničkim rešenjima.

Namera nam je, da u sledećoj fazi izgradnje bude izvršena rekonstrukcija celog objekta, namera da se na mestu postojećeg izgradi Kulturni centar, nalik na savremene centre u Evropi.