Anđeli čuvari – Beogradsko dramsko pozorište

Anđeli čuvari - Beogradsko dramsko pozorište, Tiket Klub
Anđeli čuvari - Beogradsko dramsko pozorište, Tiket Klub
Anđeli čuvari - Beogradsko dramsko pozorište, Tiket Klub
Anđeli čuvari – Beogradsko dramsko pozorište

Anđeli čuvari

 Beogradsko dramsko pozorište

Pisac: Staša Koprivica

Režija: Veljko Mićunović

Po motivima drame Sema i Bele Spevek i scenarija Ranalda Mek Dugala.

O KOMADU

Zavodljivi zaplet priče o odbeglim robijašima koji čine dobro delo, poslužio je kao inspiracija priličnom broju vrsnih što teatarskih, što filmskih autora. Prvobitna verzija –  francuska komedija „Andjeoska kuhinja“ Alberta Husona, poslužila je Samjuelu i Beli Spevek kao potka za komad „Moja tri andjela“, praizvedenom na Brodveju 1953. u Morosko teatru (gotovo 350 izvodjenja).

„Mi nismo anđeli“ je kultna američka filmska komedija, bazirana na tom tekstu, snimljena 1955. u režiji Oskarovca – Majkla Kertiza, po scenariju Ranalda MekDugala sa Hemfri Bogartom, Piterom Justinovim, Aldo Rejem i Bazilom Retbornom u glavnim ulogama. Četvrt veka kasnije Nil Džordan je pokušao da ponovi uspeh rimejkom po scenariju Dejvida Memeta, u kome su igrali Robert De Niro, Šon Pen i Demi Mur (1989.). Kontroverzni japanski reditelj Takaši Mike snimio je film 1993. zasnovan, takodje, na ovoj priči.

Staša Koprivica u svom dramskom prvencu – vraća ovu priču u pozorište, smeštajući je danas i ovde, medju likove i okolnosti protiv kojih je samo smeh lekovit.

O PISCU

Staša Koprivica, rođena u Beogradu 1984. godine,  odrasla u Beogradu i Herceg Novom.  2007. godine je diplomirala Pozorišnu i radio režiju na FDU u Beogradu, a u klasi redovne profesorke Ivane Vujić. Profesionalno režira od 2004. i ima iza sebe 11 predstava među kojima su i „Ne igraj  na Engleze“ (BDP), „Dnevnik Ane Frank“ (Madlenianum), „Mandragola“ (Boško Buha), „Čorba od kanarinca“ (Zvezdara Teatar). Od 2011. počinje da piše i scenarije za televiziju. Radila je na serijama „Pevaj Brate“ i „Otvorena vrata“ (druga sezona).

LICA

Raša
Marko Živić
Aca
Andrija Kuzmanović
Filip Knežević
Milan Čučilović
Emilija- Ema Knežević
Ljubinka Klarić
Milica Knežević
Anja Alač
Andrej Vacić
Miljan Prljeta
Maks
Vladan Milić
Vukša
Slobodan Boda Ninković
Pera
Milorad Damjanović
Stole
Dejan Matić Mata