Usamljeni zapad – BDP

Usamljeni zapad - BDP, Tiket Klub

Usamljeni zapad – BDP

Pisac – Martin Makdona

Režija – Dragan Petrović Pele

SCENOGRAF – Dušan Popović

KOSTIMOGRAF – Ana Milojković

KOMPOZITOR – Orthodox Celts

INSPICIJENT I SUFLER – Zorica Popov

LICA

Valene Connor – Uroš Jakovljević
Coleman Connor – Mateja Popović
Otac Welsh – Miodrag Radonjić
Girleen Kelleher – Marija Stokić

O DELU

     USAMLJENI ZAPAD  je diplomska predstava  studenata glume Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. To je  crna komedija koja iznenađuje ne samo svojim okolnostima, već i stavom prema životu. Kroz dopadljive likove i njihove osobine ona će vam poljuljati stavove i nasmejati vas. Svojom aktuelnošću I kvalitetom našla je mesto na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta.    

O PISCU

     Martin Makdona, jedan je od najslavnijih pisaca novog talasa britanske drame. Među njegovim komadima ističu se LEPOTICA LINEJNA, SAKATI BILI SA INIŠMANA i PORUČNIK SA INIŠMORA koji su izvedeni i na našim prostorima. Dobitnik je četiri nagrade Toni i Olivije nagradu 2004. godinu za JASTUČKA.

     Posvećenost radu, temeljit pristup, glumačka svežina i pozitivan stav samo su preduslov afirmacije izvodjačkog dara u radu na ulogama.
Jer tek onda kada si ubedjen da si dobro promislio i ,,zaronio,, u problem scenskog karaktera, da ti je sve jasno i objašnjivo, tek tada počinje sveobuhvatno i precizno zaokruživanje uloge.
Tvoja spremnost i smelost da menjaš i da se menjaš, da se oprobaš u najneobičnijim situacijama vrlo ti koriste u osvajanju novih glumačkih tehnika i formiranju sopstvenog originalnog  glumačkog izraza…

 Dragan Petrović Pele, red.prof.

     Vreme trajanja: 1h 35min