REBEKA – MADLENIANUM

REBEKA – MADLENIANUM, Tiket Klub
REBEKA – MADLENIANUM, Tiket Klub

  MADLENIANUM

Mjuzikl REBEKA

U Madlenianumu su počele pripreme za premijeru mjuzikla “Rebeka” hitmejkera, uglednog filmskog i pozorišnog kompozirota  Silvestera Levaia čiji se mjuzikli izvode po celom svetu, ali u Madlenianumu prvi put na ovim prostorima.

Muziku i orkestraciju napisao je Silvester Levaj (Sylvester Levay), libreto i stihove uradio je Majkl Kunc  (Michael Kunze).  Mjuzikl je inspisrisan poznatim romanom Dafne di Morije “Rebeka”.  Roman je širom sveta proslavio Alfred Hičkok snimivši istoimeni film, koji i danas smatramo remek delom svetske kinematografije.

“Rebeka” se postavlja kao spektakl koji naš Osnivač gospođa Madlena Zepter daruje Beogradu povodom jubilarne 15 sezone rada Opere i teatra Madlenianum.

Umetnička ekipa predvođena rediteljem Nebojšem Bradićem i dirigentom Đorđem Stankovićem dočaraće nam priču o bogatom Englezu Maksu de Vinteru i njegovoj novoj i mladoj supruzi, kao i Mrs. Denvers domaćici zamka  – “gazdarici dvorca”,  koje sve progoni duh Maksove prve supruge Rebeke u zloslutonom dvorcu Menderleju.

Posebno je značajna inovirana tehnologija koja će se koristiti u vizuelnoj opremi scene, a kao deo scenografije koristiće se i engleski nameštaj epohe, koji će, kao i kostimi, veoma doprineti likovnosti i sceničnosti dela.

Scenografiju potpisuje Geroslav Zarić, kostime Maja Nedeljković Davidovac, koreografiju Vera Obradović

Uloge tumače: Ivan Bosiljčic, Zafir Hadžimanov, Katarina Gojković, Nataša Marković, Dejan Lutkić, Žarko Stepanov, Dušica Novaković,  Zoran Leković, Goran Daničić i dr, a od dve mlade, nežne heroine koje tumače mladu Mrs. De Vinter,  Branislave Podrumac i Snežane Jeremić očekujemo da postanu nove zvezde.

Svetsku premijeru mjuzikl “Rebeka” doživeo je 2006. u Beču u Vereinigte Buhnen Wien. Rebeka je postavljena i u Budimpešti, Bukureštu, Finskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj i Japanu. Izvodi se na engleskom, japanskom, nemačkom jeziku. Ekskluzivnost produkcije Madlenianuma je izvođenje na srpskom jeziku.

Mesec dana pre brodvejske premijere zakazana je srpska premijera u Madlenianumu na Velikoj sceni 9. decembra 2012., prva repriza je 11. decembra, a druga 21. decembra 2012.