VEČERA BUDALA – Zvezdara teatar

VEČERA BUDALA - Zvezdara teatar, tiket klub

VEČERA BUDALA – Zvezdara teatar

Fransis Veber

 Fransis Veber je u svojoj plodnoj karijeri imao najveći uspeh sa filmom “Večera budala”, a Holivud je odmah nakon premijere filma otkupio autorska prava za rimejk.

“Budale i pametni ljudi su bezazleni. Najopasniji su poluludi ili polumudri.”

Zvezdara teatar predstavom „Večera budala“ još jednom potvrðuje da „ko drugome jamu kopa, sam u nju upada“!

Izvanredni Milan-Lane Gutović, kao Pinjon Fransoa, pasionirani graditelj maketa od šibica, biva pozvan na večeru budala, ali ne kao obična nego kao šampion budala! Napušteni muž čija je žena pobegla jer od 195.649 šibica, koliko ih je ugradio u maketu, samo 2.453 nije stigao da joj objasni! Ulogom koja mu je apsolutno legla osvaja publiku na prečac! Do samog kraja predstave ležerno i s lakoćom pravi budalaštine, na radost publike! Najšarmantnija „budala“, nesumnjivo!
Branislav Zeremski, kao Pjer, publicista i izdavač, inicijator „večere budala“, uživa u zavitlavanju „budala“ jer smatra da one zato i postoje. Nadmeće se sa prijateljima u pronalaženju što ubedljivijih egzemplara! Istovremeno i švaler koji „kvirca“ tuðu ženu i rogonja koga žena napušta. Sitna duša koja leči svoje komplekse odnoseći se prema ljudima kao prema budalama. Iskreno, najveća budala!
Bivšeg prijatelja, Leblana Samou, kome Pjer otima ženu, igra Bojan Žirović. Ne skrivajući podsmehe uživa u budalaštinama Pinjona.
Milan Tomić, tj. Dr. Aršambo, sa gnušanjem odbija da učestvuje u večeri ismevanja. Svoje nezadovoljstvo ispoljava na bolnim leðima Pjera, u okviru „lečenja“.
Zoran Æosić je Konjal Lisjen, opasni poreznik. Za sve strah i trepet, a za sopstvenu ženu rogonja bez premca!
Kristinu, prvu ženu Leblana i drugu ženu Pjeroa, igra Biljana Ðurović. Uz malu intervenciju Pinjona, otkriva za kakvog se gada udala!
Nimfomanku, ludu, histeričnu, tj. Marlenu, Pjerovu ljubavnicu, igra Nada Macanković. Još bolja je kada se opije.
Kada poželite da nekoga izvedete na večeru, dovedite ga u Zvezdara teatar, na „Večeru budala“! Provešćete se savršeno dobro i nećete ispasti „budala“! Sat i po vrhunske zabave i smeha u predstavi kojom se svete sve „budale“ sveta svih vremena! Kako reče Lane&Pinjon: „Nemate pojma kako je teško biti inteligentan!“

Uloge:
PJER……………Branislav Zeremski
KRISTINA………….Biljana Ðurović
ARŠAMBO…………….Milan Tomić
PINJON FRANSOA…….Milan Lane Gutović
LEBLAN SAMO……..Bojan Žirović
MARLENA………Nada Macanković
KONJAL LISJEN………Zoran Ćosić

Prevod sa francuskog: IVANKA PAVLOVIĆ
Režija: BOŽIDAR ÐUROVIĆ
Scena: LJERKA HRIBAR
Kostim: MARINA MEDENICA
Muzika: VLADIMIR MARKOVIĆ
Scenski pokret: FERID KARAJICA
Dizajn svetla: SONJA ŽUGIĆ
Organizacija: DRAGIŠA ĆURGUZ
Inspicijent: IVAN JANKETIĆ
Majstor svetla: MILOMIR DIMITRIJEVIĆ
Majstor tona: NIKOLA JOVOVIĆ