Agent Fresco – Klub Elektropionir

Agent Fresco - Klub Elektropionir

Agent Fresco

Klub Elektropionir

21:00,Monday, 5. Sep 2016

Cena 600 RSD

Promo Cena 400,00 RSD

U ponedeljak, 5. septembra imamo priliku da ugostimo jedan od cenjenijih mladih evropskih bendova Agent Fresco, koji će održati koncert u klubu Elektropionir (Cetinjska 15a) od 21 čas.

 Promo cena je 400 dinara (ograničen kontigent), pretprodaja 600, na dan koncerta 800 dinara!

Rolling Stone su sastav Agent Fresco opisali na sledeći način: “Agent Fresco su bend sa Islanda koji je spojio alternativni rok, balade sastava Steely Dan i koncerte na stadionima Queen-a u jednu odlučujuću euforiju.”

Music Void ih opisuju na drugačiji način: “Oni su kao muška verzija Björk sa uticajem Rage Against The Machine.”

Sastav Agent Fresco dolazi sa Islanda. Oni su progresivan alt rok bend koji treba da se doživi u celini, kao smelo umetničko delo. U poslednjih nekoliko godina, zbog svoje pokretačke, umetničke i veoma zarazne muzike Agent Fresco se smatraju za veoma cenjen bend iz Rejkjavika.

Prema rečima Halley Bondy (MTV) smatraju se za jedan od najboljih bendova koji dolaze sa Islanda, zemlje koju karakteriše veliki broj bendova.

Svoj prvi album pod nazivom A long Time Listening su objavili 2010. godine i stekli veliku popularnost. Većina kritičara preslušavajući njihovu muziku ima problem da ih svrsta u jedan određeni žanr. Bendu se pripisuju brojni žanrovi, među kojima su rok, avangarda, metal, alternativa, džez ili post rok. Agent Fresco interpretiraju rok muziku na neobičan i slojevit način, sa živim ritmom i harmonijom koja je odraz svakog raspoloženja. Sastav su koji stvara jedinstvenu i iskrenu muziku i stano se trudi da nadmaši prethodno. Priča koja stoji iza prvog albuma vezana je za smrt oca Arnór-a Dan-a, kada je na pravi način uspeo da upozna samog sebe i da se pomiri sa gubitkom.
Agent Fresco su nastupali po Evropi na velikim muzičkim festivalima kao što su Roskilde, Euroblast i Iceland Airwaves.

Iza snimanja drugog albuma koji se pojavio 2015. godine stoji potresna priča kada je grupa nasilnika napala Arnór-a Dan-a, pa iza čitavog albuma stoji muzika prožeta sirovim emocijama. Upravo zato drugi album i nosi naziv Destrier (naziv za srednjovekovnog ratnog konja). Album je sa svojih 14 pesama po emocionalnosti, idejama ali i tektovima je nadmašio prethodni. Na ovom albumu bend je analizirao teške emocije poput besa ili anksioznosti.

Agent Fresco čine:
Arnór Dan Arnarson: vokal
Hrafnkell Örn Guðjónsson: bubnjevi / perkusije
Vignir Rafn Hilmarsson: bas
Þórarinn Guðnason: gitara / klavir

Informacije za karte:
Facebook: tiket klub
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Twitter: TiketKlub

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete poručiti preko Tiket Kluba!